Közösen Apcért Civil Társaság

Hegedűs Gyula

3032 Apc, Barátság u. 6.civil

06 70 615-1134 

kozosenapcert@citromail.hu

http://www.kozosenapcert.eoldal.hu

http://kozosenapcert.mindenkilapja.hu

https://www.facebook.com/kozosenapcert.egyesulet

Az egyesületet 11 alapító tag hozta létre 2003 augusztusában. Célunk: Apc harmonikus fejlődésének elősegítése, lokálpatriotizmus, településfejlesztés, kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása, környezetvédelem. A megalakulás óta eltelt évek főbb tevékenységei: 4 db települési üdvözlő tábla elhelyezése, utcajelző táblák kihelyezése, II.világháborús emlékmű megépítése, Izraelita temető rendbetétele és folyamatos gondozása, Fűzkút-emlékpark kialakítása, turisztikai jelzőtáblák kihelyezése, Szépek Kútjának felújítása, községünk címerének fából faragott változatának elkészítése és közterületen történő elhelyezése, elszármazott Apciak Hazatérő Találkozóinak szervezése.

Makettezők baráti köre

Serfőző Róbert

 Apc, Bethlen G. u. 10.civil2

06 70 / 9400 – 855

apcimk@freemail.hu

A ’90-es évek közepe felé, néhányan egymásra találtunk a községben és megbeszéltük makettező gondjainkat. Éveken át ez így ment, közben felfedeztük a makettezés segédanyagait és megtanultuk használni őket. 1997 tavaszán a helyi lövészklub keretein belül, megalakult a “Kicsinyített Világ Makettező Szakkör”. A szakkör létszáma felfejlődött, 13-an találkoztunk már havi-heti rendszerességgel. Az Ady Endre Műv.ház lett az új otthonunk. A Műv.ház termet, fűtést, világítást ad nekünk térítésmentesen. Cserébe mi a Műv.ház egyik “állandó foglalkozása” vagyunk, mindenféle anyagi függőség nélkül. Általában vasárnap, de előfordul, hogy szombaton van foglalkozás.

Szabadidő Klub

Kuris Lászlóné

06 (70) 253-2108 

A Művelődési Házban 2003-ban alakult meg a Szabadidő Klub 27 fővel. Fő célkitűzés volt: a nyugdíjas korosztálynak hasznos elfoglaltságot adni, kirándulásokat, előadásokat szervezni. A klub tagjai havi egy alkalommal találkoznak a művelődési házban, ahol a névnapok megünneplésén túl előadásokat hallgatnak meg az őket érdeklő témákról (pl. házi patika, stb…). Évente több alkalommal szerveznek kirándulásokat, amelyeken múzeumokat, templomokat keresnek fel.

Bányász Nyugdíjas Szakszervezet

Udvari Gábor

Apc, Béke u. 41.

Rákellenes Liga Apci Alapszervezete

Gellénné Rezsnyák Erika

 Apc, Dózsa Gy. köz 7.

Apci Iskoláért és Óvodáért Alapítvány

Gellénné Rezsnyák Erika

 Apc, Dózsa Gy. köz 7.