Tájékoztatás

A Heves Megyei Vízmű Zrt. hatvani kirendeltsége tájékoztatja a Tisztelt lakosságot arról, hogy Apc településen a szolgáltató által biztosított rendszeres két havi vízóra leolvasás, munkaerő hiányában nem biztosított. Amennyiben az ingatlan tulajdonos továbbra is a két havi számlázást igényli, kérik a fogyasztót hogy az ugyfelszolgalat@hatvan.hmvizmurt.hu e-mail címre – melyre fotó is küldhető – vagy a 37/341-717-es telefonszámra jelentsék le a mérő óra állást. Pontos cím és név megjelölésével. A megadott telefonszámon az 1. menüpont: ügyfélszolgálat, 2. menüpont: hibabejelentés.

Kiegészítés a Heves Megyei Vízművek Hatvani üzemegysége tájékoztatójához

A Heves Megyei Vízművet, mint szolgáltatót a törvény évente egy leolvasásra kötelezi. A két leolvasás közötti egy évben, un. becsült óraállás alapján számláz 2 havi ciklusokban. Azonban ha az ingatlan használója szeretné, ha a pontos fogyasztás legyen fizetve számlázáskor, abban az esetben van lehetőség mérőóra állást személyesen jelenteni a megadott elérhetőségeken. Így az éves elszámoló számlán, egy esetleges átlagon felüli fogyasztás esetén, nem lesz meglepően nagy összeg kiszámlázva. A másik előnye a két havonta történő bemondásnak, egy esetleges meghibásodás (rejtett csőtörés, elfagyott vízóra vagy kerti csap) nem egy év múlva derül ki a magas fogyasztás.
Tehát még egyszer, a mérőóra állás lejelentése nem kötelező, csak lehetőség. A villany- és gázmérők esetében is van lehetőség bejelenteni az adott hónap óraállásait, vagy átalányt fizet a fogyasztó.