Civil szervezetek

Közösen Apcért Egyesület:

Hegedűs Gyula

3032 Apc,Barátság u. 6.civil

classic-telephone-silhouette0670/615-1134

 kozosenapcert@citromail.hu

1194984989307971803mouse1.svg.hi  http://www.kozosenapcert.eoldal.hu

 http://kozosenapcert.mindenkilapja.hu

 https://www.facebook.com/kozosenapcert.egyesulet

Az egyesületet 11 alapító tag hozta létre2003 augusztusában. Célunk: Apc harmonikus fejlődésének elősegítése, lokálpatriotizmus, településfejlesztés, kulturális tevékenység, kulturális örökség megóvása, környezetvédelem. A megalakulás óta eltelt évek főbb tevékenységei: 4 db települési üdvözlő tábla elhelyezése, utcajelző táblák kihelyezése, II.világháborús emlékmű megépítése, Izraelita temető rendbetétele és folyamatos gondozása, Fűzkút-emlékpark kialakítása, turisztikai jelzőtáblák kihelyezése, Szépek Kútjának felújítása, községünk címerének fából faragott változatának elkészítése és közterületen történő elhelyezése, elszármazott Apciak Hazatérő Találkozóinak szervezése.

Makettezők baráti köre:

Serfőző Róbert

 Apc, Bethlen G. u. 10.civil2

classic-telephone-silhouette 06 70 / 9400 – 855

 apcimk@freemail.hu

A ’90-es évek közepe felé, néhányan egymásra találtunk a községben és megbeszéltük makettező gondjainkat. Éveken át ez így ment, közben felfedeztük a makettezés segédanyagait és megtanultuk használni őket. 1997 tavaszán a helyi lövészklub keretein belül, megalakult a “Kicsinyített Világ Makettező Szakkör”. A szakkör létszáma felfejlődött, 13-an találkoztunk már havi-heti rendszerességgel. Az Ady Endre Műv.ház lett az új otthonunk. A Műv.ház termet, fűtést, világítást ad nekünk térítésmentesen. Cserébe mi a Műv.ház egyik “állandó foglalkozása” vagyunk, mindenféle anyagi függőség nélkül. Általában vasárnap, de előfordul, hogy szombaton van foglalkozás.

Szabadidő Klub:

Kuris Lászlóné

classic-telephone-silhouette 0670/253-2108 

A Művelődési Házban 2003-ban alakult meg a Szabadidő Klub 27 fővel. Fő célkitűzés volt: a nyugdíjas korosztálynak hasznos elfoglaltságot adni, kirándulásokat, előadásokat szervezni. A klub tagjai havi egy alkalommal találkoznak a művelődési házban, ahol a névnapok megünneplésén túl előadásokat hallgatnak meg az őket érdeklő témákról (pl. házi patika, stb…). Évente több alkalommal szerveznek kirándulásokat, amelyeken múzeumokat, templomokat keresnek fel.

Bányász Nyugdíjas Szakszervezet:

Udvari Gábor

     Apc, Béke u. 41.

Rákellenes Liga Apci Alapszervezete:

Gellénné Rezsnyák Erika

 Apc, Dózsa Gy. köz 7.

Apci iskoláért, óvodáért egyesület:

Gellénné Rezsnyák Erika

 Apc, Dózsa Gy. köz 7.

Somlyó-hegyi Földtulajdonosi Közösség: